“Mura“ stigla u Pirot

Bez autora
Sep 09 2012

Konfekcija „Prvi maj“ iz Pirota, kako se i očekivalo, prodata je u petak na aukciji u Agenciji za privatizaciju za 2.1 milion evra, a novi vlasnik ove frime je kompanija „AH grupa“ iza koje stoji englesko-slovenački kapital. „AH grupa“ je bila jedini zainteresovani kupac. Oni pod svojim okriljem već imaju slovenačku konfekciju „Mura“ a već duže vreme iskazivali su interesovanje i za „Prvi maj“. Dobiće tri proizvodne hale a kupoprodajni ugovor biće potpisan u Pirotu već u ponedeljak 10. septembra. Oni su preuzeli obavezu da u naredne tri godine uposle 1.328 radnika, od oko 1.500 koliko ih trenutno radi, a već do kraja godine biće zaposleno 1.100 radnika.

“Mura“ stigla u Pirot- Konfekcija „Prvi maj“ iz Pirota, kako se i očekivalo, prodata je u petak na aukciji u Agenciji za privatizaciju za 2.1 milion evra, a novi vlasnik ove frime je kompanija „AH grupa“ iza koje stoji englesko-slovenački kapital.

Prema rečima v.d. direktora „Prvog maja“ Veljka Krstića, „AH grupa“ je bila jedini zainteresovani kupac.

- Oni pod svojim okriljem već imaju slovenačku konfekciju „Mura“ a već duže vreme iskazivali su interesovanje i za „Prvi maj“. Dobiće tri proizvodne hale a kupoprodajni ugovor biće potpisan u Pirotu već u ponedeljak 10. septembra. Oni su preuzeli obavezu da u naredne tri godine uposle 1.328 radnika, od oko 1.500 koliko ih trenutno radi, a već do kraja godine biće zaposleno 1.100 radnika - kaže Krstić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik